نوشتههای تازه
- نیمه دوم اردیبهشت ؛ زمان سوال از وزیر جهادکشاورزی
- سپاه ، پاسدار انقلاب است / هرکس دل درگرو نظام دارد باید به دولت کمک کند
- فرمانده جدید سپاه املش معرفی شد
- نمازجمعه املش به روایت تصویر / ۳۱ فروردین ۹۷
- سرهنگ یحیی پور فرمانده سپاه املش می شود
- نیروهای مسلح اقتدار نظام را به رخ جهانیان کشیدند
- نخستین موتور دیزلی ملی ساخت صنایع داخلی رونمایی می شود
- بهره گیری از توان صنایع دریایی در ساخت سازه های شناور در گیلان
- قتل جوان ۲۷ساله لنگرودی باچاقو/تلاش برای دستگیری قاتل ادامه دارد
- هدفگذاری عربستان برای نفت ۱۰۰ دلاری/ قیمت ۲ درصد رشد کرد
- ارائه تسهیلات ۲۵۰ میلیون تومانی به تعاونیها بدون وثیقه
- سرنگونی پهپاد جاسوسی آمریکا/ شلیک موشک «بدر۱» به فرودگاه جیزان
- امکان شکایت از پیام رسان داخلی/ ماندن در تلگرام به صلاح مردم نیست
- دولت «یورو» را در تکالیف ارزی جایگزین «دلار» کرد
تاریخ انتشار: ۱۳۹۵/۰۵/۰۶ - ۶:۵۳
هزینه کاهش سود بانکی از جیب مردم!
انگار قرار است هزینههای کاهش نرخ سود را تنها مردم پرداخت کنند. به گزارش املش ما ، تجربه نشان داده که نه آن افزایش یکباره نرخ سود بانکی در روزهای افزایش درآمدهای نفتی کار صحیحی بوده است و نه کاهش نرخ سود بانکی در روزهایی که قشر متوسط و ضعیف با سرمایه اندک خود در […]
انگار قرار است هزینههای کاهش نرخ سود را تنها مردم پرداخت کنند.
به گزارش املش ما ، تجربه نشان داده که نه آن افزایش یکباره نرخ سود بانکی در روزهای افزایش درآمدهای نفتی کار صحیحی بوده است و نه کاهش نرخ سود بانکی در روزهایی که قشر متوسط و ضعیف با سرمایه اندک خود در بانک روزگار میگذرانند و بیکاری و رکود بیداد میکند. با این وجود، دولت یازدهم برای بازگرداندن رونق به تولید و روانه کردن سرمایهها به بازار، نرخ سود سپرده بانکی تا ۱۵ درصد و نرخ سود تسهیلات را تا ۱۸ درصد پایین آورد.
اما در این شرایط در حالی نرخ سود توسط نظام بانکی از ابتدای تابستان کاهش یافته که شواهد گویای آن است که همچنان منتفع این جریان بانکها خواهند بود؛ چراکه با وجود اجرایی شدن سودهای جدید، سپردههای قبلی مشمول کاهش نرخ سود شدهاند، اما وامهایی که مردم قبلا دریافت کرده بودند، همچنان سودهای بالا پرداخت میکنند.
در واقع گروهی که تا قبل از اعمال این مصوبه تسهیلات با نرخهای بالای ۲۰ درصد دریافت کردند، امروز نیز با همین نرخ باید تسهیلات را بازپرداخت کنند، اما در مقابل، سپردههایی که هم به قبل و هم بعد از کاهش نرخ سود سپرده بانکی در تیرماه برمیگردد، نرخ سودشان کاهش یافته است.
این در شرایطی است که مشتریان محل مناسبی برای سپردهگذاری نداشته و ترجیح میدهند آن را در بانکها نگه دارند که در حالت کاهش نرخ سود، ضمن اینکه پول در بانکها باقی میماند، سود کمتری به آن تعلق گرفته و در نتیجه نقدینگی با هزینه کمتری در اختیار بانکهاست و با توجه به عدم تغییر نرخ سود تسیهلات، جریان به نفع آنها تمام می شود.
در این میان، برخی کارشناسان بر این باورند که گرچه تورم تکرقمی اعلام شده، اما ذاتا چنین کاهشی اتفاق نیفتاده است. در نتیجه بانکها نیز تمایلی به کاهش نرخ سود تسهیلات نداشته و فعلا آن را به تعویق انداختهاند، چراکه اگر تورم به طور پنهان همچنان بالا باشد، هزینههای بانکها اجازه پاسخگویی آنها به سود پایین را نخواهد داد./افکارنیوز